In samenwerking met:

Ruth Adriaansens

Ruth Adriaansens

Lactatiekundige IBCLC

In januari 2014 heb ik JaNatuurlijk Borstvoedingscentrum opgezet. Naast mijn werk als zelfstandig lactatiekundige ben ik 20 jaar werkzaam geweest bij Kraamzorg Homecare / KraamZus als lactatiekundige & praktijkbegeleidster.

Sinds 2021 ben ik helemaal zelfstandig. Ik ben me meer gaan verdiepen in voeding voor de voedende vrouw en voeding voor kinderen naast de borstvoeding.

Tevens zit ik in de borstvoedings-werkgroep Eindhoven, Tilburg en Breda, met als belangrijkste doel:
"samen met alle professionals in de regio een lijn neerzetten ten aanzien van het begeleiden van borstvoeding".

Als lactatiekundige wil ik ouders begeleiden naar een geslaagde borstvoedingperiode, geheel naar hun wensen met onderbouwing van de juiste informatie hoe lichaam en psyche samen werken. De samenwerking met andere professionals rondom de borstvoeding staat bij mijhoog in het vaandel.

jantuurlijk-borstvoedingscentrum.nl

Fang-Ching Hu

Fang-Ching Hu

國際認證泌乳顧問(IBCLC).

我是一個孩子的媽媽,曾在台灣從事十年的營養師工作;走過一邊親餵、一邊擠奶的職場育兒生活,乳頭破皮、小白點、乳腺炎等問題都曾親身經歷過,也因此努力成為了國際認證泌乳顧問(IBCLC),一直協助著哺乳路上的媽媽。 目前我在荷蘭,繼續從事泌乳諮詢工作,希望能溫暖地陪伴在各位媽媽身邊,一起找方法,一起堅持、不放棄,共同度過安心的哺餵階段。

服務項目:

 

Fang-Ching Hu

International Board Certified Lactation Consultant (IBCLC).

Ik ben moeder van één kind en heb 10 jaar als diëtiste in Taiwan gewerkt. Ik heb borstvoeding gegeven maar problemen ondervonden zoals gebroken tepels, witte vlekken en mastitis. Momenteel ben ik in Nederland en werk nog steeds als lactatiekundige. Ik hoop een warme metgezel te zijn voor alle moeders, om samen wegen te vinden om door te zetten en niet op te geven, en om samen de borstvoedingsfase door te komen.

Diensten:

Roel Smulders

Roel Smulders

Osteopaat D.O. (geregistreerd osteopaat)

Een osteopaat kan helpen bij klachten rondom de zwangerschap en de geboorte. Voor moeder, baby en kind.

Voor moeder

Tijdens de zwangerschap veranderd het lichaam van de moeder onder invloed van zwangerschapshormonen en wordt het lichaam voorbereid op de komst van een nieuw leven. Veel voorkomende klachten tijdens periode zijn rug- en bekkenpijn, misselijkheid, veranderingen in de emotionele gesteldheid, drukkend gevoel in de buik en refluxklachten. Na gemiddeld één tot drie behandelingen zijn de meeste van deze klachten te verhelpen. Na de geboorte heeft het lichaam tijd nodig om te ontzwangeren, in de regel ook weer negen maanden.

Voor de baby

Tijdens de bevalling worden er grote drukkrachten uitgeoefend op het lichaam van het ongeboren kind. De beweeglijkheid van het lichaampje en de schedel zorgen er in het algemeen voor dat deze krachten goed opgevangen kunnen worden. Soms gaat dat niet helemaal goed. Als de bevalling erg lang heeft geduurd, of als deze juist heel snel is gegaan, dan kan dat gevolgen hebben voor het welzijn van het kind. Ook kunnen klachten ontstaan na een geboorte van een baby in stuitligging, na een vacuümverlossing of een keizersnede. Het is aan te raden om altijd één of twee afspraken bij een osteopaat in te plannen, ook als er geen klachten zijn. De osteopaat onderzoekt en behandeld met zachte handgrepen het hele lichaam en zorgt ervoor dat de natuurlijke beweeglijkheid vrij kan bewegen.

Veel voorkomende klachten waarbij osteopathie kan helpen zijn:

 • Slaapproblemen
 • Problemen met zuigen of slikken
 • Darmkrampjes
 • Langdurig huilen
 • Refluxklachten
 • Problemen met ontlasting
 • Voorkeurshouding
 • Overstrekken
 • Astma
 • Eczeem en allergieën

Staat de klacht van uw kind er niet bij, aarzel dan niet contact op te nemen met een osteopaat en vraag of hij of zij iets voor u kan betekenen.
natuurmedischcentrum.nl

Anne-Mieke Enzlin-Wulms

Preverbaal Logopedist

Als preverbaal logopedist werk ik nauw samen met de lactatiekundigen, om het voedingsprobleem vanuit de (on)mogelijkheden van het kind te verklaren en op te lossen. Vanuit mijn achtergrond als logopedist heb ik veel kennis op het gebied van de mondspieren en de ademhaling, wat voor het oplossen van voedingsproblemen bij zowel de borst- als flesvoeding, maar ook later bij de lepelvoeding, het afhappen, kauwen en drinken uit de beker van belang is. Daarnaast heb ik door bijscholing ook kennis van de motorische(bewegings-) en de sensorische(prikkelverwerkings-) ontwikkeling van het kind, waardoor ik grotere problemen vroegtijdig kan signaleren. Een logopedisch consult voor voedingsproblemen wordt uit de basisverzekering vergoed als dit gebeurt op aanvraag van een arts. Ik sta geregistreerd in het kwaliteitsregister van de Nederlandse Vereniging van Logopedie
prelogopedie-eindhoven.nl

José Baken-Linssen

José Baken-Linssen

Manueel fysiotherapeut

Moeders die borstvoeding geven of kolven kunnen last krijgen van borstontsteking. Dit veroorzaakt ongemak en kan pijnlijk zijn. De reguliere behandeling is antibiotica , maar dit verstoord de darmflora waardoor makkelijk schimmelinfecties kunnen optreden . Dit geeft weer kans op spruw bij moeder en kind. Wij behandelen borstontsteking met ultrageluid. Dit is pijnloos en heeft geen schadelijke bijeffecten voor moeder en kind. De behandeling bestaat uit 2 sessies daags na elkaar .Het effect is meestal na de eerste behandeling als voel- en zichtbaar. Direct na de behandeling moet U uw kind voeden of kolven. Na een week vind er nog een controle plaats. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling vergoed door Uw zorgverzekeraar. Indien U regelmatig problemen ondervind met de borstvoeding of last heeft van verstopte melkkanalen en dreigende borstontsteking is het raadzaam een lactatiedeskundige te raadplegen.
paramedischcentrumeindhoven.nl

Anita Deijnen

Anita Deijnen

Body Basics Well-being

IK GELOOF

 • … dat jouw reis naar het ouderschap met vertrouwen kan verlopen.
 • … dat je partner zelfverzekerd kan zijn om je goed te ondersteunen.
 • … dat je leert om je lichaam en het proces van geboorte te vertrouwen.
 • … dat jullie baby met alle liefde van de wereld in een veilige omgeving wordt geboren.
 • … dat jouw kracht aanwezig is.

Vertrouw op je innerlijke kracht…je oerkracht om de reis die je maakt naar moederschap te navigeren. Als doula Anita zou ik je graag daarbij ondersteunen naar de reis van 3 V’s – Veiligheid, Vertrouwen en Verantwoordelijkheid. Als jij je veilig voelt heb je vertrouwen. Als je vertrouwen hebt kan je verantwoordelijkheid nemen.

Verantwoordelijkheid over jezelf om je stem te laten horen.
doulaeindhoven.nl

Quirina Engels

Quirina Engels

Diëtist

Als diëtist ben ik me gaan specialiseren in de voeding van het jonge kind. Ik heb veel ervaring opgedaan in de begeleiding van moeder en kind bij een (vermoeden van) voedselovergevoeligheid en coeliakie (glutenintolerantie). Goede voeding is een van de eerste levensbehoefte en als u borstvoeding geeft is het dan ook belangrijk wat u als moeder eet en meegeeft aan uw baby. Als moeder heeft u mogelijk allerlei vragen zoals: Is het nodig om extra vitamines te gebruiken? Of hoe zorg ik dat mijn baby alle voedingsstoffen binnen krijgt als ik vegetarisch eet? Misschien valt u te snel af of heeft u overgewicht. Bij deze en andere vragen kan ik u adviseren en werk ik nauw samen met de jeugdarts om ervoor te zorgen dat u en uw baby de juiste voeding krijgen: passend bij uw leefgewoonten én natuurlijk uw persoonlijke voorkeuren.
quirinaengels.nl

Elke Smits

Elke Smits

Babymassage, zwangerschapsyoga en hypnobirthing.

Met veel plezier verzorg ik babymassage cursussen in Eindhoven. In de cursus leer je stap voor stap de Shantala massage voor baby's. De zachte aanrakingen laten je baby ontspannen. Dit heeft een positief effect op je baby's welzijn. Het kan helpen bij buikkrampjes, overstrekken en onrustig slapen. De band tussen jou en je baby wordt versterkt. Het is vooral heel leuk om te doen. Het geven van de massage maakt jezelf ook ontspannen.

Daarnaast verzorg ik ook hypnobirthing cursussen en lessen zwangerschapsyoga. Beide geven een goede voorbereiding op de geboorte van je kindje. Door de effectieve ontspanningstechnieken leer je, hoe je de focus en de ademhaling gebruikt om rustig te blijven tijdens de weeën. De ontspanning heeft een gunstig effect op de bevalling. Door een goede ontspanning ervaar je de bevalling vaak meer positief. Ook de partners leren eenvoudige technieken die ondersteuning en ontspanning geven aan de vrouw, op de dag van de bevalling

happy-birthingday.nl